Ανακουφίστε, μειώστε και αντιμετωπίστε τα συμπτώματα με Daflon

Το Daflon είναι μια από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία για το αίσθημα βάρους και πόνου στα πόδια, τους κιρσούς και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα. 1

Απαντήστε 5 σύντομες ερωτήσεις για να αξιολογήσετε τα συμπτώματά σας και τους παράγοντες κινδύνου

 1. Adapted from Nicolaides A, Kakkos S, Baekgaard N, et al. Management of chronic venous disorders of the lower limbs.
Αξιολόγηση των συμπτωμάτων σας

Αίσθημα βάρους και πόνος στα πόδια;

wave icon

Το αίσθημα βάρους, ο πόνος και το πρήξιμο στα πόδια μπορεί να είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης υγρού σε αυτά, λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή η αύξηση υγρού οδηγεί στα συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, μια πάθηση που επηρεάζει την υγεία των φλεβών στα κάτω άκρα και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. 2

 1. Guidelines according to scientific evidence. Part I. Int Angiol. 2018;37(3):181-254.1 Bergan JJ et al. N Engl J Med. 2006;355:488-498​1.

Υγιείς φλέβες

Οι υγιείς φλέβες έχουν μικρές βαλβίδες που επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο προς μία κατεύθυνση.

Μη υγιείς φλέβες

Όταν τα εσωτερικά τοιχώματα των φλεβών έχουν υποστεί βλάβη και οι βαλβίδες αυτές δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα μπορεί να ρέει πίσω στις φλέβες, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αίματος στην κνήμη και συνεπώς να οδηγήσει σε διεσταλμένες φλέβες και δυσάρεστα συμπτώματα που μπορούν να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Συμπτώματα κακής κυκλοφορίας του αίματος

wave icon

Ένα ευρύ φάσμα σημείων και συμπτωμάτων μπορεί να υποδηλώνει κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Αν παρουσιάζετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα στα πόδια ή τους αστραγάλους σας θα πρέπει να αναζητήσετε θεραπεία, καθώς μπορεί να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου. 1,2

 1. Adapted from Nicolaides A, Kakkos S, Baekgaard N, et al. Management of chronic venous disorders of the lower limbs.
 1. Guidelines according to scientific evidence. Part I. Int Angiol. 2018;37(3):181-254.1 Bergan JJ et al. N Engl J Med. 2006;355:488-498​1.
feet of a heavy painful swollen leg

Αίσθημα βάρους, πόνος ή πρήξιμο στα πόδια

Κουρασμένα πόδια

Κράμπες ή πόνος στο πόδι

Ευρυαγγείες ή κιρσοί

Σας θυμίζει κάτι;

Αν υποφέρετε συχνά από τουλάχιστον ένα από αυτά τα συμπτώματα, απαντήστε στο σύντομο τεστ αυτοαξιολόγησης που προσφέρουμε και χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα ως οδηγό για τα επόμενα βήματά σας.

Έναρξη αυτοαξιολόγησης

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματά σας εγκαίρως

wave icon

Το αίσθημα βάρους, ο πόνος και το πρήξιμο στα πόδια μπορεί να είναι πρώιμα σημάδια χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να επιδεινωθούν, να οδηγήσουν σε ευρυαγγείες, κιρσούς και έλκη των κάτω άκρων. Η εξέλιξη της νόσου περιγράφεται ως στάδια C0-6, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων, όπως φαίνεται εδώ:

Στάδιο 0

Αίσθημα βάρους και πόνος στα πόδια

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 0

Αίσθημα βάρους και πόνος στα πόδια

Το πρώτο στάδιο δεν παρουσιάζονται ορατά σημάδια φλεβικής νόσου. Ωστόσο, η ζημιά μπορεί να έχει αρχίσει ήδη να συσσωρεύεται στο εσωτερικό της φλέβας. Αυτό προκαλεί φλεβική παλινδρόμηση και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ξεκινήσετε θεραπεία, ακόμη και αν τα μόνα συμπτώματα που έχετε είναι το αίσθημα βάρους και ο πόνος στα πόδια.

image

Close

Στάδιο 1

Ευρυαγγείες/Δικτυωτές φλέβες

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 1

Ευρυαγγείες/Δικτυωτές φλέβες

Αν αγνοήσετε τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθεί η πάθηση, οδηγώντας σε σπασμένα αγγεία ή «αραχνοειδείς φλέβες» και ορατές φλέβες. Συνήθως δεν προκαλούν πόνο, υποδηλώνουν όμως προβλήματα στις φλέβες των ποδιών. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσετε αυτά τα πρώιμα σημάδια, καθώς η πάθηση μπορεί να εξελιχθεί ραγδαία.

image

Close

varices visibles en la pierna

Στάδιο 2

Ορατοί κιρσοί

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 2

Ορατοί κιρσοί

Αν δεν αντιμετωπιστεί, το στάδιο 1 θα εξελιχθεί στο στάδιο 2 με τις φλέβες να διαστέλλονται ασυνήθιστα, να απλώνονται και να γίνονται ελικοειδείς. Αυτές οι ορατές, διογκωμένες φλέβες στα πόδια και τους αστραγάλους αποτελούν σαφή ένδειξη χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

image

Close

Στάδιο 3

Οίδημα σε αστράγαλο και πόδι

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 3

Οίδημα σε αστράγαλο και πόδι

Οίδημα (πρήξιμο) μπορεί να εμφανιστεί στο στάδιο 3 που προκαλείται από αυξημένη πίεση και διαρροή, ως αποτέλεσμα περαιτέρω φθοράς των φλεβικών τοιχωμάτων και των βαλβίδων.

image

Close

Στάδιο 4

Δερματικές αλλαγές

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 4

Δερματικές αλλαγές

Η συνεχής κακή κυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει στο στάδιο 4, το οποίο εκδηλώνεται με μαύρο χρώμα στο δέρμα γύρω από τους αστραγάλους σας (υπερχρωματισμός), ερυθρότητα, αφυδάτωση του δέρματος, κνησμό (φλεβικό έκζεμα), σκλήρυνση μαλακών ιστών και με την ανάπτυξη λευκών κηλίδων.

image

Close

Στάδιο 5

Επουλωμένα έλκη

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 5

Επουλωμένα έλκη

Το στάδιο 5 καθορίζεται από την παρουσία ανοιχτών αλλά επουλωμένων πληγών σε περιοχές του δέρματος, τα λεγόμενα έλκη. Τα έλκη μπορεί να είναι επώδυνα και να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής σας, δυσχεραίνοντας την κίνηση.

image

Close

Στάδιο 6

Ενεργά έλκη

image

Μάθετε περισσότερα​

Στάδιο 6

Ενεργά έλκη

Αν φτάσετε σε αυτό το στάδιο, θα έχετε ανοιχτές πληγές στα πόδια σας, τα λεγόμενα έλκη. Εσωτερικά, σε αυτό το στάδιο εμφανίζεται μεγαλύτερη επιδείνωση στην κυκλοφορία και αυξημένη διαρροή στα τριχοειδή αγγεία.

image

Close

Αν παρουσιάζετε κάποιο από αυτά τα σημεία και συμπτώματα θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας που έχετε.

Με την αναγνώριση των συμπτωμάτων και τις κατάλληλες ενέργειες, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την πιθανότητα να εξελιχθεί η πάθησή σας και να ελαττώσετε την επίδραση της στην καθημερινή σας ζωή.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ

Παρατεταμένη ορθοστασία

Περιττό σωματικό βάρος

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ

Ηλικία

Φύλο

Γονίδια

Παράγοντες που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος

wave icon

Υπάρχουν αρκετοί βασικοί παράγοντες κινδύνου για τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να είναι πέρα από τον έλεγχό σας, υπάρχουν όμως και άλλοι τους οποίους μπορείτε να επηρεάσετε.^1^

Οι γυναίκες συνήθως διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ το οικογενειακό ιστορικό, καθώς και η προχωρημένη ηλικία μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων.

Παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορείτε να αλλάξετε, όπως το περιττό σωματικό βάρος και η αδράνεια, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στις φλέβες σας. Άνθρωποι που η εργασία τους απαιτεί πολύωρη ορθοστασία ή κάνουν καθιστική εργασία, όπως οι νοσηλευτές, οι δάσκαλοι και εκείνοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών, διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

 1. Adapted from Nicolaides A, Kakkos S, Baekgaard N, et al. Management of chronic venous disorders of the lower limbs.

Συμβουλές για υγιή πόδια

wave icon

Με την ένταξη απλών συνηθειών στην καθημερινότητά σας και τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορείτε να συμβάλλετε στην προστασία των ποδιών σας από τη δυσφορία που προκαλείται από αυξημένο υγρό στα πόδια σας και από τη ζημιά που μπορεί αυτό να προκαλέσει στις φλέβες με την πάροδο του χρόνου:

Παραμείνετε δραστήριοι

Η τακτική άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην τόνωση των μυών στα πόδια σας.

Φοράτε κάλτσες συμπίεσης

Αποφύγετε τα στενά ρούχα, τα οποία μπορεί να εμποδίσουν τη ροή αίματος στα πόδια και να ευξήσουν τον κίνδυνο χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Διατηρήστε υγιές σωματικό βάρος

Προσέχετε το σωματικό σας βάρος καθώς η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει φράξιμο ή αποδυνάμωση των βαλβίδων στο πόδι.

Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια

Επιλέξτε παπούτσια με μεσαίο τακούνι αντί για ίσια ή ψηλοτάκουνα για να βοηθήσετε περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος στην κνήμη.

Φοράτε άνετα ρούχα

Αποφύγετε τα στενά ρούχα, τα οποία μπορεί να περιορίσουν τη ροή του αίματος στα πόδια και να αυξήσουν τον κίνδυνο χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Παραμείνετε δροσεροί

Οι φλέβες διαστέλλονται στη ζέστη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αίματος και, στη συνέχεια, αίσθημα βάρους και κούραση στα πόδια σας.

Τακτική κίνηση

Αποφύγετε την όρθια ή καθιστή θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση αίματος στις φλέβες των ποδιών σας και να βοηθήσετε τη επιστροφή του αίματος προς στην καρδιά.

Τοποθετήστε τα πόδια σας σε ανάρροπη θέση

Κρατήστε τα ποδιά σας ψηλά και αποφύγετε να κάθεστε σταυροπόδι όταν χαλαρώνετε, για να βοηθήσετε την επιστροφή του αίματος προς την καρδιά.

Εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορούν να εφαρμοστούν τοπικές κρέμες και τζελ για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, καθώς και ιατρικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση πιο προχωρημένων σταδίων.

Συχνές ερωτήσεις

wave icon

Η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των ποδιών. Αν πιστεύετε ότι πάσχετε από αυτήν την προοδευτικά εξελισσόμενη πάθηση, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σχετικά με κατάλληλη θεραπεία ή συνδυασμό θεραπείας για εσάς.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Daflon;

Το daflon είναι μια από του στόματος θεραπεία που βοηθά στην ανακούφιση των σημείων και συμπτωμάτων της ήπιας έως μέτρια χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, όπως οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες, ο πόνος στα πόδια, οι κράμπες στα πόδια και το αίσθημα βάρους στα πόδια. Επίσης βοηθά να μειωθεί το οίδημα των ποδιών που σχετίζεται με την φλεβική ανεπάρκεια.

Χρειάζομαι συνταγή για το daflon;

To daflon ανήκει στην κατηγορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας το παραγγείλει.

Πώς λειτουργεί το daflon;

Το daflon δρα βελτιώνοντας τον φλεβικό τόνο ώστε να επιτευχθεί καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, μείωση του πόνου, και του πρηξίματος στα πόδια και αλλά και του αισθήματος βάρους στα πόδια.

Το daflon δρα βελτιώνοντας τον φλεβικό τόνο ώστε να βελτιωθεί και η φλεβική κυκλοφορία. Βοηθά να περιοριστούν τα συμπτώματα στα πόδια που σχετίζονται με την φλεβική νόσο όπως το βάρος, ο πόνος, το πρήξιμο.

Τι είναι το Daflon;

Η δραστική ουσία του daflon είναι κονιοποιημένο κεκαθαρμένο φλαβονοειδές κλάσμα (MPFF). Περιλαμβάνει βιοφλαβονοειδή από εσπεριδοειδή, με την ακόλουθη σύνθεση, 90% διοσμίνη, και 10% άλλα φλαβονοειδή εκπεφρασμένα ως εσπεριδίνη.

Τι σημαίνει κονιοποιημένο;

Κονιοποιημένο σημαίνει ότι η ουσία έχει κατακερματιστεί σε πολύ μικρά σωματίδια για πιο αποτελεσματική απορρόφηση.

Πώς να πάρω σωστά το Daflon για χρόνια φλεβική ανεπάρκεια;

Λάβετε 2 δισκία daflon την ημέρα, 1 το μεσημέρι και 1 το βράδυ, κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή όπως σας συμβούλευσε ο ιατρός σας.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παίρνω το Daflon;

To daflon αποτελεί μια συνεχόμενη θεραπεία για μια χρόνια εξελικτική πάθηση. Συνιστάται να συνεχίσετε να λαμβάνετε το daflon εκτός αν σας έχει συμβουλεύσει διαφορετικά ο ιατρός ή ο φαρμακοποιός σας.

Παίρνω πολλά φάρμακα, έχει το Daflon αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρό σας και να συζητήσετε εάν είναι ασφαλές να συνδυάσετε το daflon με άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Είναι καλά ανεκτό το daflon;

Το daflon είναι καλά ανεκτό, και οι ανεπιθύμητες ενέργεις που έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες είναι ήπιες. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν υπερευαισθησία/ αλλεργία, γαστρεντερολογικές διαταραχές, ζαλάδα, πονοκεφάλους, δυσφορία και δερματικές αντιδράσεις.

Πληροφορίες ασφαλείας:

Πληροφορίες ασφαλείας του Daflon 500mg

 1. Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη DAFLON 500 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία micronized purified flavonoid fraction Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο, διότι περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για σας. Πρέπει πάντοτε να παίρνετε αυτό το φάρμακο ακριβώς όπως περιγράφεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, ή του φαρμακοποιού ή του νοσοκόμου σας.
 • Φυλάξτε αυτό το φύλλο οδηγιών χρήσης. Ίσως χρειαστεί να το διαβάσετε ξανά.
 • Απευθυνθείτε στο φαρμακοποιό σας, εάν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές.
 • Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό ή το νοσοκόμο σας. Αυτό ισχύει και για κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης. Βλέπε παράγραφο 4.
 • Πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό εάν δεν αισθάνεστε καλύτερα ή εάν αισθάνεστε χειρότερα.

Τι περιέχει το παρόν φύλλο οδηγιών:

1 Τι είναι το DAFLON 500 mg και ποια είναι η χρήση του 2 Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε το DAFLON 500 mg 3 Πώς να πάρετε το DAFLON 500 mg 4 Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες 5 Πώς να φυλάσσετε το DAFLON 500 mg 6 Περιεχόμενα της συσκευασίας και λοιπές πληροφορίες

 1. Τι είναι το DAFLON 500mg και ποια είναι η χρήση του

Το DAFLON 500 mg αυξάνει το φλεβικό τόνο και προστατεύει τα αγγεία.

Το DAFLON 500 mg ενδείκνυται:

 • Ως δυνητικώς δρων ως βοηθητική θεραπεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων.
 • Συμπτωματική θεραπεία της αιμορροϊδικής κρίσης.
 1. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να πάρετε το DAFLON 500mg

Μην πάρετε το DAFLON 500 mg – σε περίπτωση αλλεργίας στη δραστική ουσία ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά αυτού του φαρμάκου (αναφέρονται στην παράγραφο 6). Προειδοποιήσεις και προφυλάξεις

Το φάρμακο αυτό είναι αποτελεσματικό εφόσον ακολουθείται παράλληλα και ένας υγιεινός τρόπος ζωής:

 • Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, τη θερμότητα, την παρατεταμένη ορθοστασία, το υπερβάλλον σωματικό βάρος.
 • Το περπάτημα και πιθανώς η χρήση κατάλληλου καλσόν διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος.

H χορήγηση αυτού του φαρμάκου για τη συμπτωματική θεραπεία της αιμορροϊδικής κρίσης δεν αποκλείει τη θεραπεία άλλων πρωκτολογικών προβλημάτων. Η χορήγηση πρέπει να είναι μικρής διάρκειας. Εάν τα συμπτώματα επιμείνουν, είναι απαραίτητο να γίνει πρωκτολογικός έλεγχος και η θεραπεία πρέπει να αναθεωρηθεί. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αμφιβολίες για τη λήψη του φαρμάκου σας, πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Άλλα φάρμακα και DAFLON 500mg Δεν έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Αλληλεπίδραση με αντιπηκτικά τύπου βαρφαρίνης δεν έχει παρατηρηθεί. Ενημερώσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν παίρνετε, έχετε πρόσφατα πάρει ή μπορεί να πάρετε άλλα φάρμακα. Το DAFLON 500mg με τροφή και ποτό Χορηγείται κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Κύηση και θηλασμός Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε παιδί, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας πριν πάρετε αυτό το φάρμακο. Κύηση Ως μέτρο πρόληψης, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση του DAFLON 500mg κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Θηλασμός Λόγω απουσίας δεδομένων σχετικά με την έκκριση του φαρμάκου στο ανθρώπινο γάλα, δεν συνιστάται ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οδήγηση και χειρισμός μηχανημάτων Το προϊόν αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτων ή χειρισμού μηχανημάτων. Αν παρουσιάσετε ζάλη, δεν πρέπει να οδηγήσετε ή να χειριστείτε μηχανήματα. Το DAFLON 500mg περιέχει νάτριο Το DAFLON 500mg περιέχει λιγότερο από 1 mmol νατρίου (23 mg) ανά δισκίο, δηλαδή είναι ουσιαστικά «ελεύθερο νατρίου».

 1. Πώς να πάρετε το DAFLON 500 mg

Πάντοτε να παίρνετε το DAFLON 500 mg αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Εκτός και αν σας έχει συνταγογραφηθεί διαφορετικά από το γιατρό σας η συνήθης δόση για τους ενήλικες είναι: Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Η συνήθης δοσολογία είναι 2 δισκία την ημέρα, 1 δισκίο το μεσημέρι και 1 δισκίο το βράδυ, κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Αιμορροϊδική κρίση: 6 δισκία ανά ημέρα για τις πρώτες τέσσερις ημέρες, και στη συνέχεια 4 δισκία ανά ημέρα για τις επόμενες τρεις. Χρήση σε παιδιά και εφήβους Η χορήγηση του DAFLON 500 mg δεν ενδείκνυται σε παιδιά και εφήβους. Ηλικιωμένοι, ασθενείς με νεφρική ή ηπατική δυσλειτουργία Δεν απαιτείται προσαρμογή της δόσης Εάν ξεχάσετε να πάρετε το DAFLON 500 mg Εάν ξεχάσετε να πάρετε μία δόση του φαρμάκου σας, πάρτε την επόμενη δόση τη συνηθισμένη ώρα. Μην πάρετε διπλή δόση για να αναπληρώσετε τη δόση που ξεχάσατε. Εάν πάρετε μεγαλύτερη δόση DAFLON 500 mg από την κανονική Εάν έχετε λάβει περισσότερα δισκία DAFLON 500mg απ’ότι θα έπρεπε, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Αν και η εμπειρία από υπερδοσολογία με DAFLON 500mg είναι περιορισμένη, έχουν αναφερθεί συμπτώματα που περιλαμβάνουν, διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος, κνησμός και εξάνθημα. Σε περίπτωση υπερβολικής δόσης ειδοποιήστε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων Αθηνών (τηλ.: 210 7793777). Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ρωτήστε τον γιατρό, ή τον φαρμακοποιό ή τον νοσοκόμο σας.

 1. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Συχνά (λιγότεροι από 1 στους 10 ασθενείς αλλά περισσότεροι από 1 στους 100): διάρροια, δυσπεψία, ναυτία, έμετος.
 • Όχι συχνά (λιγότεροι από 1 στους 100 ασθενείς αλλά περισσότεροι από 1 στους 1000): κολίτιδα.
 • Σπάνια (λιγότεροι από 1 στους 1000 ασθενείς αλλά περισσότεροι από 1 στους 10000): ζάλη, κεφαλαλγία, αίσθημα κακουχίας, εξάνθημα, κνησμός, κνίδωση.
 • Μη γνωστές (δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα): πόνος στην κοιλιά, εντοπισμένο οίδημα (πρήξιμο) προσώπου, χειλέων ή βλεφάρων. Κατ’ εξαίρεση οίδημα Quincke (ταχύ πρήξιμο των ιστών όπως το πρόσωπο, χείλη, στόμα, γλώσσα ή λαιμού που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή).

Αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Αυτό ισχύει και για κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες απευθείας στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Μεσογείων 284, GR-15562 Χολαργός, Αθήνα, Tηλ.: +30 213 2040380 /337, Fax: +30 210 6549585, Ιστότοπος: http://www.eof.gr). Μέσω της αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών μπορείτε να βοηθήσετε τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του παρόντος φαρμάκου.

 1. Πώς να φυλάσσετε το DAFLON 500 mg

Το φάρμακο αυτό πρέπει να φυλάσσεται σε μέρη που δεν το βλέπουν και δεν το φθάνουν τα παιδιά. Να μη χρησιμοποιείτε το φάρμακο αυτό μετά την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται στο κουτί και στη θήκη (blister). Η ημερομηνία λήξης είναι η τελευταία ημέρα του μήνα που αναφέρεται εκεί. Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Μην πετάτε φάρμακα στο νερό της αποχέτευσης ή στα οικιακά απορρίμματα. Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για το πώς να πετάξετε τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

 1. Περιεχόμενα της συσκευασίας και λοιπές πληροφορίες

Τι περιέχει το DAFLON 500 mg

Η δραστική ουσία είναι 500 mg κονιοποιημένου κεκαθαρμένου φλαβονοειδούς κλάσματος, με την ακόλουθη σύνθεση: – Το 90% είναι διοσμίνη, και αντιστοιχεί σε 450 mg ανά δισκίο – Το 10% είναι φλαβονοειδή εκπεφρασμένα ως εσπεριδίνη, και αντιστοιχεί σε 50 mg ανά δισκίο.

Τα άλλα συστατικά είναι: Πυρήνας: Άμυλο καρβοξυμεθυλιωμένο νατριούχο, κυτταρίνη μικροκρυσταλλική, ζελατίνη, μαγνήσιο στεατικό, τάλκης. Επικάλυψη: Γλυκερόλη, υπρομελλόζη, πολυαιθυλενογλυκόλη 6000, νάτριο λαουρυλοθειϊκό, σιδήρου οξείδιο κίτρινο E172, σιδήρου οξείδιο ερυθρό E172, τιτανίου διοξείδιο E171, μαγνήσιο στεατικό. Εμφάνιση του DAFLON 500 mg και περιεχόμενα της συσκευασίας Τα δισκία είναι χρώματος σωμόν, αμφίκυρτα ωοειδή, επικαλλυμένα με λεπτό υμένιο.

Το DAFLON 500 mg διατίθεται σε κουτιά που περιέχουν 30, 36, 60 δισκία.

Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας και Παρασκευαστής

Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας

ΣΕΡΒΙΕ ΕΛΛΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ Φραγκοκλησιάς 7, 151 25 Μαρούσι Τηλ.: 210 9391000 Παρασκευαστής Les Laboratoires Servier Industrie 905 route de Saran 45520 Gidy Γαλλία ή Servier (Ireland) Industries Ltd Gorey Road Co. Wicklow – Arklow Ιρλανδία Το παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά στις 12/2021. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ: Φαρμακευτικό προϊόν για το οποίο δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Άλλες πηγές πληροφοριών Λεπτομερείς πληροφορίες για το φάρμακο αυτό είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (http://www.eof.gr).

2024