Σταματήστε, ανακουφιστείτε και προστατευτείτε από τα συμπτώματα με Daflon

Το Daflon είναι μια αποτελεσματική από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία για την αποτελεσματική μείωση και ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων. 1

 1. Shelygin Y, Krivokapic Z, Frolov SA, et al. Clinical acceptability study of micronized purified flavonoid fraction 1000 mg tablets versus 500 mg tablets in patients suffering acute hemorrhoidal disease. Curr Med Res Opin. 2016;32(11):1821-1826.

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες, είναι συστάδες πρησμένων φλεβών στον πρωκτό και στο κατώτερο τμήμα του ορθού και μοιάζουν με κιρσούς 2

wave icon

Είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης στα αιμοφόρα αγγεία στο ορθό και μπορεί να αναπτυχθούν είτε εσωτερικό στο ορθό (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή εξωτερικά κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες), οδηγώντας συχνά σε πόνο, κνησμό και αιμορραγία.

 1. Lohsiriwat V et al. Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical Management World.

Πώς μοιάζουν οι αιμορροΐδες;

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματά σας έγκαιρα

wave icon

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων μπορεί να εμφανιστούν με αρκετά ήπια μορφή και συχνά υποχωρούν από μόνα τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Κατανοήστε γιατί πρέπει να λαμβάνετε θεραπεία για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων. 2

wave icon

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες είναι αυτές που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους ως αιμορροΐδες.Το πού βρίσκονται αποτελεί τη μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους αιμορροΐδων. Όμως σημαντική μπορεί να καταστεί και η διαφορά όσον αφορά τη δυσφορία που προκαλούν. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες δημιουργούνται στο εξωτερικό του πρωκτού, ακριβώς στο άνοιγμα όπου υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις, επομένως μπορούν να προκαλέσουν ιδιαίτερο κνησμό και πόνο.

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες δημιουργούνται βαθιά εντός του πρωκτού και συνήθως δεν είναι ορατές. Μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς θεραπεία, περιστασιακά όμως θα πρήζονται και θα προεξέχουν από τον πρωκτό. Οι προσπίπτουσες αιμορροΐδες είναι εσωτερικές αιμορροΐδες που έχουν μεγαλώσει σε σημείο να προεξέχουν από τον πρωκτό. Η σοβαρότητα των εσωτερικών αιμορροΐδων αξιολογείται με τη χρήση ενός συστήματος βαθμολόγησης, βάσει του πόσο προεξέχουν:

 1. Lohsiriwat V et al. Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical Management World.

Βαθμός 1

 • Αιμορραγία,
 • ορατές στην πρωκτοσκόπηση,
 • εμφάνιση κατά την κένωση λόγω πίεσης,
 • χωρίς πρόπτωση
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 1

Μπορεί να υπάρξει αιμορραγία, δυσφορία και κνησμός, καθώς και προεξοχή κατά την κένωση λόγω πίεσης, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη πρόπτωσης. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρώτο στάδιο για να αποφύγετε επιδείνωση των συμπτωμάτων.

image

Close

Βαθμός 2

 • Αιμορραγία,
 • ορατή πρόπτωση στην περιοχή του πρωκτού κατά την κένωση λόγω πίεσης,
 • αυτόματη ανάταξη μετά το τέλος της πίεσης
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 2

Χωρίς θεραπεία, η κατάστασή σας μπορεί να επιδεινωθεί, προκαλώντας πόνο όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, αιμορραγία και αιμορροΐδες με τάση πρόπτωσης κατά την κένωση λόγω πίεσης, αλλά τα συμπτώματα μειώνονται όταν σταματάει η πίεση.

image

Close

Βαθμός 3

 • Αιμορραγία,
 • ορατές στην πρωκτοσκόπηση,
 • εμφάνιση κατά την κένωση λόγω πίεσης,
 • πρόπτωση που απαιτεί χειροκίνητη ανάταξη
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 3

Όταν οι αιμορροΐδες γίνονται 3ου βαθμού, η αιμορραγία είναι πιο συχνή και οι αιμορροΐδες σας προσπίπτουν κατά την κένωση λόγω πίεσης και χρειάζεται να τις επαναφέρετε στη θέση τους. Μπορείτε να τις επαναφέρετε μόνοι σας. Επιπλέον, αν υπάρχει θρόμβωση (θρόμβος αίματος στο εσωτερικό της φλέβας), ο πόνος μπορεί να γίνει πολύ έντονος.

image

Close

Βαθμός 4

 • Πρόπτωση μόνιμη που δεν μπορεί να αναταχθεί,
 • αιμορραγία,
 • έκκριση βλέννας
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 4

Είναι το πιο σοβαρό στάδιο. Εκτός από τα προηγούμενα σημάδια και συμπτώματα θα έχετε μόνιμα προσπίπτουσες αιμορροΐδες που δεν θα μπορείτε να τις επαναφέρετε μόνοι σας ανώδυνα. Το χειρουργείο, σε συνδυασμό με φλεβοτονικά σκευάσματα όπως το Daflon, είναι απαραίτητο.

image

Close

Τα βασικά συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας που μπορούν να εμφανιστούν σε όλους τους βαθμούς της νόσου μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγία, πόνο, κνησμό και δυσφορία.

Αποτρέψτε την εμφάνιση αιμορροΐδων

wave icon

Οι συνολικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή της υπερβολικής πίεσης που προκαλεί τις αιμορροΐδες. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε ορισμένες από τις παρακάτω συμβουλές στην καθημερινότητά σας για να συμβάλλετε στην προστασία εμφάνισης αιμορροΐδων και της επανεμφάνισής τους. 2

 1. Lohsiriwat V et al. Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical Management World.

Να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, καστανό ρύζι, ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης. Οι τροφές αυτές θα διατηρήσουν τα κόπρανα μαλακά και θα αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα (η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πίεση κατά την κένωση και συνεπώς σε αιμορροΐδες).

Ασκηθείτε

Η τακτική άσκηση θα συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών και θα αυξήσει τη ροή του αίματος για καλύτερη επούλωση.

Να καταναλώνετε άφθονα υγρά

Η κατανάλωση άφθονων υγρών (ειδικότερα νερού) θα συμβάλλει στο να διατηρηθούν τα κόπρανά σας μαλακά και διαχειρίσιμα.

Επισκεφθείτε την τουαλέτα όταν αισθάνεστε την ανάγκη

Η αναβολή μιας κένωσης μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση των κοπράνων και δυσχεραίνει την αφόδευση.

Δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών

Ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών θα διασφαλίσει ότι η πρόσληψη ινών στη διατροφή σας είναι αρκετή, σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να λάβετε την κατάλληλη ποσότητα μέσω της διατροφής σας.

Αποφύγετε να κάθεστε για μεγάλα διαστήματα

Η καθιστή θέση για πολλή ώρα, ειδικά στην τουαλέτα, μπορεί να αυξήσει την πίεση στις φλέβες γύρω από τον πρωκτό σας και να τις κάνει πιο επιρρεπείς σε αιμορροΐδες/πρόπτωση.

Μην πιέζεστε

Η πίεση κατά την κένωση στην τουαλέτα μπορεί να επιφέρει επιπλέον ανεπιθύμητη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και να επιδεινώσει την ήδη ευαίσθητη περιοχή.

Εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που είναι διαθέσιμες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων, που περιλαμβάνουν τζελ, κρέμες και υπόθετα.

Συχνές ερωτήσεις

wave icon

Χρειάζομαι συνταγή για το daflon;

To daflon ανήκει στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων φαρμάκων επομένως δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας το παραγγείλει.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Daflon;

Το daflon είναι μια από του στόματος θεραπεία που βοηθά στην ανακούφιση των σημείων και συμπτωμάτων που σχετίζονται με την αιμορροϊδική κρίση, όπως αιμορραγία, δυσφορία στον πρωκτό, πόνος, φλεγμονή, κνησμό, ερυθρότητα (ερύθημα), δυσφορία, αίσθημα ατελούς κένωσης και πρήξιμο (οίδημα).

Πώς να πάρω σωστά το daflon για τις αιμορροϊδες;

Για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής κρίσης πρέπει να πάρετε 6 δισκία ανά ημέρα για τις πρώτες τέσσερις ημέρες, και στη συνέχεια 4 δισκία ανά ημέρα για τις επόμενες τρεις.

Παίρνω πολλά φάρμακα, μπορώ να πάρω το Daflonμε άλλα φάρμακα;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρό σας και να συζητήσετε εάν είναι ασφαλές να συνδυάσετε το daflon με άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Τι είναι το daflon;

Η δραστική ουσία του daflon είναι κονιοποιημένο κεκαθαρμένο φλαβονοειδές κλάσμα (MPFF). Περιλαμβάνει βιοφλαβονοειδή από εσπεριδοειδή, με την ακόλουθη σύνθεση, 90% διοσμίνη, και 10% άλλα φλαβονοειδή εκπεφρασμένα ως εσπεριδίνη.

Είναι καλά ανεκτό το daflon;

Το daflon είναι καλά ανεκτό, και οι ανεπιθύμητες ενέργεις που έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες είναι ήπιες. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν υπερευαισθησία/ αλλεργία, γαστρεντερολογικές διαταραχές, ζαλάδα, πονοκεφάλους, δυσφορία και δερματικές αντιδράσεις.

Τι σημαίνει κονιοποιημένο;

Κονιοποιημένο σημαίνει ότι η ουσία έχει κατακερματιστεί σε πολύ μικρά σωματίδια για πιο αποτελεσματική απορρόφηση.

2023