Σταματήστε, ανακουφιστείτε και προστατευτείτε από τα συμπτώματα με Daflon

Το Daflon είναι μια αποτελεσματική από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία για την αποτελεσματική μείωση και ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων. 1

 1. Shelygin Y, Krivokapic Z, Frolov SA, et al. Clinical acceptability study of micronized purified flavonoid fraction 1000 mg tablets versus 500 mg tablets in patients suffering acute hemorrhoidal disease. Curr Med Res Opin. 2016;32(11):1821-1826.

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες, είναι συστάδες πρησμένων φλεβών στον πρωκτό και στο κατώτερο τμήμα του ορθού και μοιάζουν με κιρσούς 2

wave icon

Είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης στα αιμοφόρα αγγεία στο ορθό και μπορεί να αναπτυχθούν είτε εσωτερικό στο ορθό (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή εξωτερικά κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες), οδηγώντας συχνά σε πόνο, κνησμό και αιμορραγία.

 1. Lohsiriwat V et al. Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical Management World.

Πώς μοιάζουν οι αιμορροΐδες;

Έχετε

αιμορροΐδες; 3

wave icon

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι πολλά και ποικίλουν. Συνήθως, το πρήξιμο των αιμορροΐδων προκαλεί δυσφορία και κνησμό στην περιοχή του πρωκτού και μπορεί να νιώσετε ένα εξόγκωμα στον πρωκτό σας, να παρουσιάσετε έκκριση βλέννας, ερυθρότητα και ερεθισμό ή να δείτε αίμα κατά τη χρήση της τουαλέτας. Αν παρουσιάζετε για πρώτη φορά αυτό ή κάποιο άλλο από τα συμπτώματα που περιγράφονται (ή αν τα συμπτώματά σας διαρκέσουν περισσότερο από μερικές ημέρες), θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για να αποκλειστούν άλλες παθήσεις αντί να προχωρήσετε αμέσως σε αυτοθεραπεία.

 1. Journal of Gastroenterology 2012. May 7;18 (17): 2009-2017. Chronic venous and HemORrhoidal diseases evalUation and Scientific research; Godeberge P.J Gastroenerol Hepatol. 2020;35:557-87

Αίσθημα ατελούς κένωσης

Αιμορραγία

Κνησμός στο πρωκτό

Πόνος ή δυσφορία

Σας θυμίζει κάτι;

Το Daflon είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που έχει δράση στη βαθύτερη αιτία των αιμορροΐδων και προσφέρει γρήγορη ανακούφιση άλλα και πρόληψη επανεμφάνισης των συμπτωμάτων.

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματά σας έγκαιρα

wave icon

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων μπορεί να εμφανιστούν με αρκετά ήπια μορφή και συχνά υποχωρούν από μόνα τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Κατανοήστε γιατί πρέπει να λαμβάνετε θεραπεία για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων. 2

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες είναι αυτές που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους ως αιμορροΐδες.Το πού βρίσκονται αποτελεί τη μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους αιμορροΐδων. Όμως σημαντική μπορεί να καταστεί και η διαφορά όσον αφορά τη δυσφορία που προκαλούν. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες δημιουργούνται στο εξωτερικό του πρωκτού, ακριβώς στο άνοιγμα όπου υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις, επομένως μπορούν να προκαλέσουν ιδιαίτερο κνησμό και πόνο.

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες δημιουργούνται βαθιά εντός του πρωκτού και συνήθως δεν είναι ορατές. Μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς θεραπεία, περιστασιακά όμως θα πρήζονται και θα προεξέχουν από τον πρωκτό. Οι προσπίπτουσες αιμορροΐδες είναι εσωτερικές αιμορροΐδες που έχουν μεγαλώσει σε σημείο να προεξέχουν από τον πρωκτό. Η σοβαρότητα των εσωτερικών αιμορροΐδων αξιολογείται με τη χρήση ενός συστήματος βαθμολόγησης, βάσει του πόσο προεξέχουν:

 1. Lohsiriwat V et al. Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical Management World.

Βαθμός 1

 • Αιμορραγία,
 • ορατές στην πρωκτοσκόπηση,
 • εμφάνιση κατά την κένωση λόγω πίεσης,
 • χωρίς πρόπτωση
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 1

Μπορεί να υπάρξει αιμορραγία, δυσφορία και κνησμός, καθώς και προεξοχή κατά την κένωση λόγω πίεσης, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη πρόπτωσης. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρώτο στάδιο για να αποφύγετε επιδείνωση των συμπτωμάτων.

image

Close

Βαθμός 2

 • Αιμορραγία,
 • ορατή πρόπτωση στην περιοχή του πρωκτού κατά την κένωση λόγω πίεσης,
 • αυτόματη ανάταξη μετά το τέλος της πίεσης
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 2

Χωρίς θεραπεία, η κατάστασή σας μπορεί να επιδεινωθεί, προκαλώντας πόνο όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, αιμορραγία και αιμορροΐδες με τάση πρόπτωσης κατά την κένωση λόγω πίεσης, αλλά τα συμπτώματα μειώνονται όταν σταματάει η πίεση.

image

Close

Βαθμός 3

 • Αιμορραγία,
 • ορατές στην πρωκτοσκόπηση,
 • εμφάνιση κατά την κένωση λόγω πίεσης,
 • πρόπτωση που απαιτεί χειροκίνητη ανάταξη
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 3

Όταν οι αιμορροΐδες γίνονται 3ου βαθμού, η αιμορραγία είναι πιο συχνή και οι αιμορροΐδες σας προσπίπτουν κατά την κένωση λόγω πίεσης και χρειάζεται να τις επαναφέρετε στη θέση τους. Μπορείτε να τις επαναφέρετε μόνοι σας. Επιπλέον, αν υπάρχει θρόμβωση (θρόμβος αίματος στο εσωτερικό της φλέβας), ο πόνος μπορεί να γίνει πολύ έντονος.

image

Close

Βαθμός 4

 • Πρόπτωση μόνιμη που δεν μπορεί να αναταχθεί,
 • αιμορραγία,
 • έκκριση βλέννας
image

Μάθετε περισσότερα​

Βαθμός 4

Είναι το πιο σοβαρό στάδιο. Εκτός από τα προηγούμενα σημάδια και συμπτώματα θα έχετε μόνιμα προσπίπτουσες αιμορροΐδες που δεν θα μπορείτε να τις επαναφέρετε μόνοι σας ανώδυνα. Το χειρουργείο, σε συνδυασμό με φλεβοτονικά σκευάσματα όπως το Daflon, είναι απαραίτητο.

image

Close

Τα βασικά συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας που μπορούν να εμφανιστούν σε όλους τους βαθμούς της νόσου μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγία, πόνο, κνησμό και δυσφορία.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ 4

Έλλειψη άσκησης

Δυσκοιλιότητα

Σήκωμα βάρους

Συνήθειες στην τουαλέτα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ 4

Ηλικία

Εγκυμοσύνη

Κληρονομικότητα

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την αιμορροϊδοπάθεια;

wave icon

Η αιμορροϊδοπάθεια επηρεάζει ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες σε διάφορα στάδια της ζωής τους. Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για την αιμορροϊδοπάθεια περιλαμβάνουν τη χρόνια δυσκοιλιότητα, την παχυσαρκία, την προχωρημένη ηλικία ή την κύηση. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην εφάνιση αιμορροΐδων, ορισμένους από αυτούς μπορείτε να λάβετε μέτρα ώστε να τους ελέγξετε

 1. Godeberge, Sheikh, Lohsiriwat, Jalife, Shelygin. Micronized purified flavonoid fraction in the treatment of hemorrhoidal disease. J Comp Eff Res 2021; 10(10):801-813. Misra M. et al.. British Journal of Surgery 2000, 87, 868-872.

Αποτρέψτε την εμφάνιση αιμορροΐδων

wave icon

Οι συνολικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή της υπερβολικής πίεσης που προκαλεί τις αιμορροΐδες. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε ορισμένες από τις παρακάτω συμβουλές στην καθημερινότητά σας για να συμβάλλετε στην προστασία εμφάνισης αιμορροΐδων και της επανεμφάνισής τους. 2

 1. Lohsiriwat V et al. Hemorrhoids: From basic pathophysiology to clinical Management World.

Να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, καστανό ρύζι, ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης. Οι τροφές αυτές θα διατηρήσουν τα κόπρανα μαλακά και θα αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα (η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πίεση κατά την κένωση και συνεπώς σε αιμορροΐδες).

Ασκηθείτε

Η τακτική άσκηση θα συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών και θα αυξήσει τη ροή του αίματος για καλύτερη επούλωση.

Να καταναλώνετε άφθονα υγρά

Η κατανάλωση άφθονων υγρών (ειδικότερα νερού) θα συμβάλλει στο να διατηρηθούν τα κόπρανά σας μαλακά και διαχειρίσιμα.

Επισκεφθείτε την τουαλέτα όταν αισθάνεστε την ανάγκη

Η αναβολή μιας κένωσης μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση των κοπράνων και δυσχεραίνει την αφόδευση.

Δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών

Ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών θα διασφαλίσει ότι η πρόσληψη ινών στη διατροφή σας είναι αρκετή, σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να λάβετε την κατάλληλη ποσότητα μέσω της διατροφής σας.

Αποφύγετε να κάθεστε για μεγάλα διαστήματα

Η καθιστή θέση για πολλή ώρα, ειδικά στην τουαλέτα, μπορεί να αυξήσει την πίεση στις φλέβες γύρω από τον πρωκτό σας και να τις κάνει πιο επιρρεπείς σε αιμορροΐδες/πρόπτωση.

Μην πιέζεστε

Η πίεση κατά την κένωση στην τουαλέτα μπορεί να επιφέρει επιπλέον ανεπιθύμητη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και να επιδεινώσει την ήδη ευαίσθητη περιοχή.

Εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που είναι διαθέσιμες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων, που περιλαμβάνουν τζελ, κρέμες και υπόθετα.

Συχνές ερωτήσεις

wave icon

Χρειάζομαι συνταγή για το daflon;

To daflon ανήκει στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων φαρμάκων επομένως δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας το παραγγείλει.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Daflon;

Το daflon είναι μια από του στόματος θεραπεία που βοηθά στην ανακούφιση των σημείων και συμπτωμάτων που σχετίζονται με την αιμορροϊδική κρίση, όπως αιμορραγία, δυσφορία στον πρωκτό, πόνος, φλεγμονή, κνησμό, ερυθρότητα (ερύθημα), δυσφορία, αίσθημα ατελούς κένωσης και πρήξιμο (οίδημα).

Πώς να πάρω σωστά το daflon για τις αιμορροϊδες;

Για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής κρίσης πρέπει να πάρετε 6 δισκία ανά ημέρα για τις πρώτες τέσσερις ημέρες, και στη συνέχεια 4 δισκία ανά ημέρα για τις επόμενες τρεις.

Παίρνω πολλά φάρμακα, μπορώ να πάρω το Daflonμε άλλα φάρμακα;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρό σας και να συζητήσετε εάν είναι ασφαλές να συνδυάσετε το daflon με άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Τι είναι το daflon;

Η δραστική ουσία του daflon είναι κονιοποιημένο κεκαθαρμένο φλαβονοειδές κλάσμα (MPFF). Περιλαμβάνει βιοφλαβονοειδή από εσπεριδοειδή, με την ακόλουθη σύνθεση, 90% διοσμίνη, και 10% άλλα φλαβονοειδή εκπεφρασμένα ως εσπεριδίνη.

Είναι καλά ανεκτό το daflon;

Το daflon είναι καλά ανεκτό, και οι ανεπιθύμητες ενέργεις που έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες είναι ήπιες. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν υπερευαισθησία/ αλλεργία, γαστρεντερολογικές διαταραχές, ζαλάδα, πονοκεφάλους, δυσφορία και δερματικές αντιδράσεις.

Τι σημαίνει κονιοποιημένο;

Κονιοποιημένο σημαίνει ότι η ουσία έχει κατακερματιστεί σε πολύ μικρά σωματίδια για πιο αποτελεσματική απορρόφηση.

Πληροφορίες ασφαλείας:

Πληροφορίες ασφαλείας του Daflon 500mg

 1. Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη DAFLON 500 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία micronized purified flavonoid fraction Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο, διότι περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για σας. Πρέπει πάντοτε να παίρνετε αυτό το φάρμακο ακριβώς όπως περιγράφεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, ή του φαρμακοποιού ή του νοσοκόμου σας.
 • Φυλάξτε αυτό το φύλλο οδηγιών χρήσης. Ίσως χρειαστεί να το διαβάσετε ξανά.
 • Απευθυνθείτε στο φαρμακοποιό σας, εάν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές.
 • Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό ή το νοσοκόμο σας. Αυτό ισχύει και για κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης. Βλέπε παράγραφο 4.
 • Πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό εάν δεν αισθάνεστε καλύτερα ή εάν αισθάνεστε χειρότερα.

Τι περιέχει το παρόν φύλλο οδηγιών:

1 Τι είναι το DAFLON 500 mg και ποια είναι η χρήση του 2 Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε το DAFLON 500 mg 3 Πώς να πάρετε το DAFLON 500 mg 4 Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες 5 Πώς να φυλάσσετε το DAFLON 500 mg 6 Περιεχόμενα της συσκευασίας και λοιπές πληροφορίες

 1. Τι είναι το DAFLON 500mg και ποια είναι η χρήση του

Το DAFLON 500 mg αυξάνει το φλεβικό τόνο και προστατεύει τα αγγεία.

Το DAFLON 500 mg ενδείκνυται:

 • Ως δυνητικώς δρων ως βοηθητική θεραπεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων.
 • Συμπτωματική θεραπεία της αιμορροϊδικής κρίσης.
 1. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να πάρετε το DAFLON 500mg

Μην πάρετε το DAFLON 500 mg – σε περίπτωση αλλεργίας στη δραστική ουσία ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά αυτού του φαρμάκου (αναφέρονται στην παράγραφο 6). Προειδοποιήσεις και προφυλάξεις

Το φάρμακο αυτό είναι αποτελεσματικό εφόσον ακολουθείται παράλληλα και ένας υγιεινός τρόπος ζωής:

 • Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, τη θερμότητα, την παρατεταμένη ορθοστασία, το υπερβάλλον σωματικό βάρος.
 • Το περπάτημα και πιθανώς η χρήση κατάλληλου καλσόν διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος.

H χορήγηση αυτού του φαρμάκου για τη συμπτωματική θεραπεία της αιμορροϊδικής κρίσης δεν αποκλείει τη θεραπεία άλλων πρωκτολογικών προβλημάτων. Η χορήγηση πρέπει να είναι μικρής διάρκειας. Εάν τα συμπτώματα επιμείνουν, είναι απαραίτητο να γίνει πρωκτολογικός έλεγχος και η θεραπεία πρέπει να αναθεωρηθεί. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αμφιβολίες για τη λήψη του φαρμάκου σας, πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Άλλα φάρμακα και DAFLON 500mg Δεν έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Αλληλεπίδραση με αντιπηκτικά τύπου βαρφαρίνης δεν έχει παρατηρηθεί. Ενημερώσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν παίρνετε, έχετε πρόσφατα πάρει ή μπορεί να πάρετε άλλα φάρμακα. Το DAFLON 500mg με τροφή και ποτό Χορηγείται κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Κύηση και θηλασμός Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε παιδί, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας πριν πάρετε αυτό το φάρμακο. Κύηση Ως μέτρο πρόληψης, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση του DAFLON 500mg κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Θηλασμός Λόγω απουσίας δεδομένων σχετικά με την έκκριση του φαρμάκου στο ανθρώπινο γάλα, δεν συνιστάται ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οδήγηση και χειρισμός μηχανημάτων Το προϊόν αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτων ή χειρισμού μηχανημάτων. Αν παρουσιάσετε ζάλη, δεν πρέπει να οδηγήσετε ή να χειριστείτε μηχανήματα. Το DAFLON 500mg περιέχει νάτριο Το DAFLON 500mg περιέχει λιγότερο από 1 mmol νατρίου (23 mg) ανά δισκίο, δηλαδή είναι ουσιαστικά «ελεύθερο νατρίου».

 1. Πώς να πάρετε το DAFLON 500 mg

Πάντοτε να παίρνετε το DAFLON 500 mg αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Εκτός και αν σας έχει συνταγογραφηθεί διαφορετικά από το γιατρό σας η συνήθης δόση για τους ενήλικες είναι: Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Η συνήθης δοσολογία είναι 2 δισκία την ημέρα, 1 δισκίο το μεσημέρι και 1 δισκίο το βράδυ, κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Αιμορροϊδική κρίση: 6 δισκία ανά ημέρα για τις πρώτες τέσσερις ημέρες, και στη συνέχεια 4 δισκία ανά ημέρα για τις επόμενες τρεις. Χρήση σε παιδιά και εφήβους Η χορήγηση του DAFLON 500 mg δεν ενδείκνυται σε παιδιά και εφήβους. Ηλικιωμένοι, ασθενείς με νεφρική ή ηπατική δυσλειτουργία Δεν απαιτείται προσαρμογή της δόσης Εάν ξεχάσετε να πάρετε το DAFLON 500 mg Εάν ξεχάσετε να πάρετε μία δόση του φαρμάκου σας, πάρτε την επόμενη δόση τη συνηθισμένη ώρα. Μην πάρετε διπλή δόση για να αναπληρώσετε τη δόση που ξεχάσατε. Εάν πάρετε μεγαλύτερη δόση DAFLON 500 mg από την κανονική Εάν έχετε λάβει περισσότερα δισκία DAFLON 500mg απ’ότι θα έπρεπε, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Αν και η εμπειρία από υπερδοσολογία με DAFLON 500mg είναι περιορισμένη, έχουν αναφερθεί συμπτώματα που περιλαμβάνουν, διάρροια, ναυτία, κοιλιακό άλγος, κνησμός και εξάνθημα. Σε περίπτωση υπερβολικής δόσης ειδοποιήστε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων Αθηνών (τηλ.: 210 7793777). Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ρωτήστε τον γιατρό, ή τον φαρμακοποιό ή τον νοσοκόμο σας.

 1. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Συχνά (λιγότεροι από 1 στους 10 ασθενείς αλλά περισσότεροι από 1 στους 100): διάρροια, δυσπεψία, ναυτία, έμετος.
 • Όχι συχνά (λιγότεροι από 1 στους 100 ασθενείς αλλά περισσότεροι από 1 στους 1000): κολίτιδα.
 • Σπάνια (λιγότεροι από 1 στους 1000 ασθενείς αλλά περισσότεροι από 1 στους 10000): ζάλη, κεφαλαλγία, αίσθημα κακουχίας, εξάνθημα, κνησμός, κνίδωση.
 • Μη γνωστές (δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα): πόνος στην κοιλιά, εντοπισμένο οίδημα (πρήξιμο) προσώπου, χειλέων ή βλεφάρων. Κατ’ εξαίρεση οίδημα Quincke (ταχύ πρήξιμο των ιστών όπως το πρόσωπο, χείλη, στόμα, γλώσσα ή λαιμού που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή).

Αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Αυτό ισχύει και για κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες απευθείας στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Μεσογείων 284, GR-15562 Χολαργός, Αθήνα, Tηλ.: +30 213 2040380 /337, Fax: +30 210 6549585, Ιστότοπος: http://www.eof.gr). Μέσω της αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών μπορείτε να βοηθήσετε τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του παρόντος φαρμάκου.

 1. Πώς να φυλάσσετε το DAFLON 500 mg

Το φάρμακο αυτό πρέπει να φυλάσσεται σε μέρη που δεν το βλέπουν και δεν το φθάνουν τα παιδιά. Να μη χρησιμοποιείτε το φάρμακο αυτό μετά την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται στο κουτί και στη θήκη (blister). Η ημερομηνία λήξης είναι η τελευταία ημέρα του μήνα που αναφέρεται εκεί. Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Μην πετάτε φάρμακα στο νερό της αποχέτευσης ή στα οικιακά απορρίμματα. Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για το πώς να πετάξετε τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

 1. Περιεχόμενα της συσκευασίας και λοιπές πληροφορίες

Τι περιέχει το DAFLON 500 mg

Η δραστική ουσία είναι 500 mg κονιοποιημένου κεκαθαρμένου φλαβονοειδούς κλάσματος, με την ακόλουθη σύνθεση: – Το 90% είναι διοσμίνη, και αντιστοιχεί σε 450 mg ανά δισκίο – Το 10% είναι φλαβονοειδή εκπεφρασμένα ως εσπεριδίνη, και αντιστοιχεί σε 50 mg ανά δισκίο.

Τα άλλα συστατικά είναι: Πυρήνας: Άμυλο καρβοξυμεθυλιωμένο νατριούχο, κυτταρίνη μικροκρυσταλλική, ζελατίνη, μαγνήσιο στεατικό, τάλκης. Επικάλυψη: Γλυκερόλη, υπρομελλόζη, πολυαιθυλενογλυκόλη 6000, νάτριο λαουρυλοθειϊκό, σιδήρου οξείδιο κίτρινο E172, σιδήρου οξείδιο ερυθρό E172, τιτανίου διοξείδιο E171, μαγνήσιο στεατικό. Εμφάνιση του DAFLON 500 mg και περιεχόμενα της συσκευασίας Τα δισκία είναι χρώματος σωμόν, αμφίκυρτα ωοειδή, επικαλλυμένα με λεπτό υμένιο.

Το DAFLON 500 mg διατίθεται σε κουτιά που περιέχουν 30, 36, 60 δισκία.

Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας και Παρασκευαστής

Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας

ΣΕΡΒΙΕ ΕΛΛΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ Φραγκοκλησιάς 7, 151 25 Μαρούσι Τηλ.: 210 9391000 Παρασκευαστής Les Laboratoires Servier Industrie 905 route de Saran 45520 Gidy Γαλλία ή Servier (Ireland) Industries Ltd Gorey Road Co. Wicklow – Arklow Ιρλανδία Το παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά στις 12/2021. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ: Φαρμακευτικό προϊόν για το οποίο δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Άλλες πηγές πληροφοριών Λεπτομερείς πληροφορίες για το φάρμακο αυτό είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (http://www.eof.gr).

2024