6/3/2022

Αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με χάπια

 

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες για τη θεραπεία των αιμορροΐδων είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο ασθενής τα συμπτώματά του. Στα πλέον προχωρημένα στάδια της νόσου, μειώνονται οι δυνατότητες άμεσης και ανώδυνης εξάλειψης των δυσάρεστων συμπτωμάτων με αποτέλεσμα συνήθως να επιλέγεται η χειρουργική αντιμετώπιση. Προτού όμως φτάσει κάποιος στην ύστατη λύση του χειρουργείου, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές συντηρητικής θεραπείας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αιμορροϊδοπάθειας. 

Ακολουθούν διάφορές προσεγγίσεις για τη συντηρητική αντιμετώπιση:

  • χρήση τοπικών προϊόντων: γέλες, αλοιφές ή υπόθετα
  • λήψη φαρμάκων από του στόματος – χάπια για τη θεραπεία των αιμορροΐδων
  • χρήση καθαριστικών προϊόντων  
  • λήψη φαρμάκων που ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου (λιπαντικά, υπακτικά)

Τι είδους φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται για τη θεραπεία των αιμορροΐδων;

Στις μέρες μας που τα φαρμακεία διαθέτουν τεραστία ποικιλία προϊόντων, η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας κατά των αιμορροΐδων είναι κάποιες φορές δύσκολη.

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο για το «Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τις αιμορροΐδες» είναι πολύ διαδεδομένη ενώ είναι και αρκετά συχνή ερώτηση των ασθενών προς τους θεράποντες ιατρούς.

Ένα από τα φάρμακα που έχει τύχει της ευρείας αναγνώρισης της ιατρικής κοινότητας για την αποδεδειγμένη δράση του στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων, όπως ο πόνος, ο κνησμός και η αιμορραγία, είναι το Daflon® 1, 2, 3. Το συγκεκριμένο φάρμακο αυξάνει τον φλεβικό τόνο και μειώνει τη στασιμότητα του αίματος και τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων ενισχύοντας παράλληλα την ελαστικότητα του τοιχώματός τους  και μειώνει τη συμφόρηση 3.

Το Daflon® μπορεί να ληφθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου, τόσο για την αντιμετώπιση της χρόνιας αιμορροϊδοπάθειας όσο και κατά τις περιόδους επιδείνωσής της (3).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ 

βιβλιογραφικές αναφορές

1. Cospite M. Double-blind, placebo-controlled evaluation of clinical activity and safety of Daflon 500 mg in the treatment of acute hemorrhoids. Angiology 1994; 45 (6-Part 2): 566-573 2. Misra M. Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of bleeding from acute internal haemorrhoids, Surgery (SURG) 2000; 87 (7): 868-872 3. Φύλλο οδηγιών χρήσης Daflon 500mg.

2024