6/3/2022

Καρδιαγγειακή υγεία σε μακροπρόθεσμη βάση

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη αγωγή για την ενδυνάμωση των φλεβών;

Η υγεία των αιμοφόρων αγγείων μας (αρτηρίες-φλέβες-τριχοειδή), είναι πολύ εύθραυστη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμό της δραστηριότητάς τους. Όταν αποφράσσονται οι φλέβες, διατείνονται, χάνουν την ελαστικότητά τους, ενώ τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων γίνονται πιο εύθραυστα. Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διάφορων καρδιαγγειακών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και οι κιρσοί.

Για την πρόληψη της εξέλιξης της νόσου, πρέπει να φροντίσετε τις φλέβες σας εγκαίρως, αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, όπως πόνος, αίσθημα βάρους και κόπωση στα πόδια σας. Χάρη στα αποτελεσματικά φάρμακα που είναι διαθέσιμα στις μέρες μας, αυτό είναι ιδιαιτέρως εύκολο.

Μέθοδοι προστασίας των φλεβών χωρίς τη λήψη φαρμάκων

Κατά τα πρώτα στάδια εμφάνισης των κιρσών και, μετέπειτα, συμπληρωματικά ως προς τη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, οι ειδικοί συνιστούν τις παρακάτω μεθόδους και την ενδυνάμωση των φλεβών:

 

  • Σωστή διατροφή και σωματική άσκηση.  Να γυμνάζεστε τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε φορά. Είναι σημαντικό να περπατάτε στην εξοχή. Αναπροσαρμόστε τη διατροφή σας προσθέτοντας φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο από τη διατροφή σας τα λιπαρά, τα αλμυρά, τα γλυκά και τα τηγανητά τρόφιμα καθώς η κατανάλωσή τους οδηγεί στη συμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων.
  • Συνεδρίες μασάζ μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Σε αυτές τις συνεδρίες, πραγματοποιούνται μαλάξεις σε ολόκληρο το σώμα, οι οποίες βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν τον τόνο των φλεβικών τοιχωμάτων.
  • Ρεφλεξολογία. Για παράδειγμα, η χρήση συσκευών των οποίων η δράση είναι παρόμοια με αυτή των μαλάξεων συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε διάφορες περιοχές του σώματος.
  • Λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από φυτά όπως η αρνίκη (η ορεινή), ο φλοιός των καρυδιών, τα άνθη της σημύδας και του κράταιγου. Αυτά τα παραδοσιακά σκευάσματα ενδυναμώνουν τα αγγεία των ποδιών και συμβάλλουν στην ευκαμπτότητα και ελαστικότητα των φλεβών.

Ενδυνάμωση των αγγείων των ποδιών με επαγγελματικές μεθόδους: Φλεβοτονικά φάρμακα

 

Συχνά, η τήρηση των κανόνων σωστής διατροφής και η σωματική άσκηση έχουν προσωρινά αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την ενδυνάμωση των φλεβών και των αιμοφόρων αγγείων σας.

Μεταξύ των διαφόρων φαρμάκων ενδυνάμωσης των φλεβών, σε περίπτωση πόνου, αισθήματος βάρους και κόπωσης στα πόδια σας, οι ειδικοί συνιστούν τα φλεβοτονικά φάρμακα.

Το Daflon® είναι εξαιρετικά δημοφιλές τόσο μεταξύ της ιατρικής κοινότητας όσο και μεταξύ των ίδιων των ασθενών με φλεβική νόσο. Το Daflon® αυξάνει τον φλεβικό τόνο, μειώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων και μειώνει τη στάση του αίματος στις φλέβες. Έτσι, το Daflon® συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της χρόνιας φλεβικής νόσου, μειώνοντας τον πόνο, το αίσθημα κόπωσης και βάρους καθώς και το οίδημα των ποδιών [1].

Το Daflon® περιέχει πέντε φλαβονοειδή με συνεργική δράση και μπορεί να χορηγηθεί για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της φλεβικής νόσου σε όλα της τα στάδιά της, αλλά συνιστάται να ξεκινήσετε να το λαμβάνετε όσο το δυνατόν συντομότερα, αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της.

Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

βιβλιογραφικές αναφορές

1. Paysant J, Sansilvestri-Morel P, Bouskela E, Verbeuren TJ. International Angiology, 2008, 27, 81-85

2024