Αίτια, Σημάδια και Συμπτώματα

Θεραπεία και ανακούφιση

6/8/2022

Αιμορροΐδες αρχικού σταδίου: Ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα

 

Οι αιμορροΐδες είναι μία από τις πιο διαδεδομένες νόσους και από τις συχνότερες αιτίες επίσκεψης των ασθενών στον γαστρεντερολόγο. Ένα ποσοστό 14% έως 16% των ενήλικων ανδρών και γυναικών έρχεται αντιμέτωπο με τη νόσο.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η θεραπεία των αιμορροΐδων στο «Στάδιο Ι» είναι η πιο αποτελεσματική. Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα των αιμορροΐδων τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά με θεραπεία;

Η αιμορραγία και ο πόνος κατά τις κενώσεις.

Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου είναι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και η κακή διατροφή, οι οποίες οδηγούν σε εξασθένηση της μικροκυκλοφορίας, φλεγμονή των φλεβικών τοιχωμάτων, φλεβική συμφόρηση και κατά συνέπεια, στην εμφάνιση δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Ο ιατρός αποφασίζει σχετικά με τη θεραπεία που θα επιλεγεί βασιζόμενος στα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης καθώς και στα συμπτώματα που του αναφέρει ο ασθενής. Η θεραπεία των αιμορροΐδων στα πρώτα τους στάδια βασίζεται στη συντηρητική αγωγή. Επιτρέπει τον συνδυασμό της λήψης φαρμάκων, που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, τον φλεβικό τόνο και αποκαθιστούν τη ροή του αίματος με τη χρήση τοπικής αγωγής η οποία μειώνει τον πόνο και το αίσθημα καύσου που προκαλούν οι αιμορροΐδες.

Επεμβατική αντιμετώπιση

Για τη θεραπεία των αιμορροΐδων στο «Στάδιο I» ή στα επόμενα στάδια, ο ιατρός μπορεί να συστήσει τη χειρουργική τους αφαίρεση ή μία από τις παρακάτω διαδικασίες:

  • υπέρυθρη φωτοπηξία
  • σκληροθεραπεία
  • απολίνωση των αιμορροΐδων με τη χρήση ελαστικών δακτυλίων
  • ακτινοθεραπεία
  • πήξη με λέιζερ

Η σύγχρονη φαρμακευτική αγωγή επιτρέπει την αποτελεσματική μείωση τόσο των αντικειμενικών όσο και των υποκειμενικών συμπτωμάτων των αιμορροΐδων, η θεραπεία των αιμορροΐδων στο αρχικό τους στάδιο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα περισσότερα φάρμακα για τη θεραπεία της νόσου παρασκευάζονται με βάση τα βιοφλαβονοειδή, και το daflon 500mg είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυτού του τύπου παγκοσμίως1.

Το daflon 500mg συμβάλλει στη βελτίωση τόσο της μικροκυκλοφορίας όσο και της μακροκυκλοφορίας, μειώνοντας έτσι τον πόνο και σταματώντας την αιμορραγία2, και μειώνει παράλληλα τον αριθμό των νέων αιμορροϊδικών κρίσεων3.

Οδηγίες Χρήσης Daflon

Tο Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

 

2024